En variant på Spaghetti carbonara
4 portioner / 8 ProPoints per portion
Rökt skinka, 250 gram
Spaghetti, 140 gram
Gul lök, 2 st
Hackad vitlök, 1 msk
Gröna ärtor, 200 gram
Flytande margarin, 2 msk
Ägg, 2 st
Mjölk 3%, ½ dl
Riven parmesan, 4 msk
Hackad persilja, 2 msk
Tina ärtorna, hacka löken och vitlöken och tärna skinkan. Koka spaghettin al dente, och låt den rinna av. Hetta upp margarinet i en stor kastrull och fräs sedan lök, skinka, vitlök och ärtor. Vispa ihop äggen och mjölken i en bunke med en gaffel. Vänd sedan ner spaghettin, äggröran och parmesanen bland allt annat i kastrullen och rör om ordentligt. Smaka av med salt och peppar, lägg upp på tallrikar och strö över persilja.
Rökt skinka, 250 gram
Spaghetti, 140 gram
Gul lök, 2 st
Hackad vitlök, 1 msk
Gröna ärtor, 200 gram
Flytande margarin, 2 msk
Ägg, 2 st
Mjölk 3%, ½ dl
Riven parmesan, 4 msk
Hackad persilja, 2 msk
Tina ärtorna, hacka löken och vitlöken och tärna skinkan. Koka spaghettin al dente, och låt den rinna av. Hetta upp margarinet i en stor kastrull och fräs sedan lök, skinka, vitlök och ärtor. Vispa ihop äggen och mjölken i en bunke med en gaffel. Vänd sedan ner spaghettin, äggröran och parmesanen bland allt annat i kastrullen och rör om ordentligt. Smaka av med salt och peppar, lägg upp på tallrikar och strö över persilja.
Bon apetit!
Kommentarer
Trackback