Sjuk

Ligger på sofflocket och snuvar idag, troligtvis imorgon också, så det blir ingen uppdatering direkt..

Tre dagar

Det har varit tre bloggfria dagar. Har helt enkelt inte haft varken tiden eller orken. Det har inte hänt något speciellt heler direkt. Vi har umgåtts med Micke och Mikaela och så har vi varit på Parken zoo. Det har varit en ganska slapp och rolig helg!

Planen för idag är familjemys, städning och kanske lite montering av diverse hyllor och annat skoj.

26 augusti

Var riktigt trött imorse, vaknade inte av Johans väckarklocka och märkte inte att han gick upp. Det brukar oftast vara jag som går upp först eller så går vi upp samtidigt. Idag har vi inga planer alls, någon som vill ses över en fika?

Nu ska jag sätta mig och skriva upp denna månaden utgifter och göra en liten budget!

(Helt ovärt inlägg insåg jag just)

Klart!

Nu är klädkammaren klar! Igår målade Johan väggarna och imorse la vi in heltäckningsmattan som vi var och fyndade på Bauhaus igår. Nu är skrivbordet på plats också, och vi har börjat plocka in lite grejer. Idag ska vi ta en sväng till IKEA och titta på någon växt att ställa in där och sen ska vi titta på lite kontorsgrejer och lådor att ställa in. Ska in en sväng på ICA Maxi och kolla om de har hänggarderober där. Ska hänga in en så att alla jackor vi har hänger därinne försvinner och då ser det lite stilrenare ut!

Risgryn

Idag tittade Elliots åttonde lilla tand upp. Nu har han fyra där nere och fyra där uppe. Det var nummer fyra där nere som tittade upp idag.

Har märkt att han har klagat nu på senaste när han äter, inte alltid, men ofta. Så får hoppas att det onda går över nu när den har trängt igenom. Det har dock inte varit så gnälligt utöver det, så det är ju skönt för oss alla!

Målning

Idag har jag målat inne i klädkammaren. Har målat hyllan som täcker två av väggarna och jag har målat dörrkarmen. Nu ska jag fortsätta med att måla golvsocklarna, och sen när Johan komme rhem ska vi stryka på ett lager färg på väggarna. Hade tänkt skippa det först, men nu när jag har målat lite utanför med träfärgen så tänkte vi att vi lika gärna kan göra det, så att det blir så snyggt det kan bli.

Jag har också tittat på heltäckningsmattor, hittade en snygg för ca. 300:-/kvm. Klädkammarn är ganska liten, knappt 1½ meter bred och kanske 2-3 meter lång, så det blir ju inte många kvadrat att tala om. Men vi får åka runt och kika lite om vi hittar någon snygg matta att lägga in.

Projekt klädkammare!

Igår fick vi ett ryck och tog tag i våran klädkammare. Till igår så har den agerat förråd, men vi vill göra om till kontor/förvaring. Så vi plockade ur allt som ska ner i förrådet och så hittade vi en sopsäck som vi slängde ner allt som bara låg och skräpade och som vi ska till återbruket med idag. Vi tog en sväng till IKEA också och inhandlade ett skrivbord med en påbyggnadsdel som har en magnettavla och några hyllor.
Idag ska det troligtvis målas (det sitter några hyllor där inne som ska målas vita) och skrivbordet ska monteras.

Det ska bli skönt att kunna ha någonstans att kunna stänga dörren om sig nu när jag ska börja plugga, och det ska bli skönt att ha någonstans där alla räkningar är, där man har alla pärmar och allt annat som hör ett kontor till.

Nu ska jag börja röja ur lite och ringa och tidigarelägga Elliots dagisstart! Hej!

ÖF

Idag öppnar öppna förskolan här på Odensvi igen efter sommaruppehåll. Halv ett ska vi dit, om någon vill så får ni gärna hänga på!

Igår var en ganska intensiv dag. Vid fem ramlade alla in och vi hade fullt hus till sju. Då kom familjen M och joinade oss framför Bingolotto. Mikaela vann, men för våran del blev den en vinstlös kväll. Efter det spelade vi Pictionary och självklart vann jag och Mikaela!

Ska man ta och göra ett ryck nu kanske?

2 timmar kvar...

...till alla gäster kommer. Jag har dammsugit, rengjort toaletten, torkt golv, bakat muffins, fixat borden och plockat. Det blir en massa plockande när man har en liten gosse här hemma som plockar fra mdet som jag nyss plockat undan.. Men nu sover han och jag hoppas han kan sova iallafall till halv fem, så jag slipper plocka, plocka och plocka.

Nu ska jag fixa lite till, så jag bara kan ta det lugnt sen!

Grattis älskling!

25 år fyller min älskade fästman idag, och det blir kalas ikväll med smörgåstårta för familjerna våra. Imorse fick han öppna paket i sängen, och vi åt bulle till frukost.

Just nu sitter vi och kollar på klipp på Youtube innan det är dags att göra ett ryck och damma, dammsuga, torka golv, bädda och plocka undan. Om en timme ska smörgåstårtorna hämtas också. Och sen försvinner Johan och tränar i ett par timmar, så det är nog dags att sätta igång snart..

Kvällspromenad

Min svägerska Anna ringde nu på kvällskvisten och frågade om jag och Elliot ville följa med på en liten promenad, så vi hakade på. Det blev en rask promenad fram och tillbaka till Anundshög. Kanske lite för rask för mig som har noll flås, blev andfådd och fick håll efter tio meter, men försökte hålla takten uppe. Nu är jag ganska trött, men det var skönt att komma ut en sväng. Roligt att ha sällskap med någon också, jag tycker det är så tråkigt att gå själv..

Jag sitter nu och kollar på Whip it och väntar på att min käre son ska visa lite trötthet. Han sov ju ganska sen middag idag, och då blev allt förskjutet. Men snart ska han få en flaska välling och få sova. Vet inte om jag sen ska sitta uppe och vänta på Johan eller om jag ska gå och lägga mig. Kanske läsa ut boken som jag håller på med. Jag har ju ingen aning om när han kommer hem, även om jag vet att det troligtvis inte blir allt för sent.

Nu ska jag nog ta och blanda iordning den där vällingflaskan och försöka få en liten kille att somna sött i famnen min.

Bränt var det här!

Sitter här i min ensamhet. Johan borta på svensexa fortfarande, Elliot sover och syster Moa blev nyss hämtad av pappa. Elliot var helt utmattad av allt lekande med moster idag, så det tog inte lång tid innan han somnade när hon åkt. Finaste Helena var här på en fika ett par timmar också. Det var så härligt att ses igen, det var ändå nästan ett år sen senast. Det blir lätt så när man bor 20-30 mil ifrån varandra. Men jag håller på att få henne att överväga att flytta tillbaka snart, hihi. Så hör du det Helle, kom hem igen!

Jag har bakat idag, med varierande resultat. Brände första plåten bullar, men det blev ändå 4 lyckade plåtar till. Måste faktiskt säga att jag är ganska nöjd med mitt första bullbak någonsin. Gjorde också ett tjog muffins också, men det gick mindre bra. Första gången äggklockan ringde så var de inte klara, och jag tänkte att de fick vara inne ett par minuter till. Det var bara det att jag glömde plåten så de var nog inne i 10 minuter till. Några blev bra, men det blir nog till att vispa ihop en smet till sen..

Finbesök

Grown ups var en superbra film, verkligen sevärd, iallafall för er som gillar komedier. Maten var supergod och vi åt tills vi höll på att sprängas. Dock var det inga nyttigheter som åts igår, varken i biosalongen eller på resturangen. Dock hoppade vi desserten, hade ändå bara pinat i mig den eftersom jag var så mätt efter både god förrätt och varmrätt. Men nu får det vara slut på "unnande". Imorgon blir det smörgådtårta och kanske en bulle som får slinka ner, men på tisdag ska jag och svägerskan Anna och testa på Zumba och förhoppningsvis hittar jag en träningsform som jag gillar. Och då ska de sista kilona till mitt nästa delmål bort!

Idag kommer min lillasyster på besök, hon ska få vara lite barnvakt medan jag bakar och donar till kalaset imorgon. Men jag avvaktar med det mesta av städningen, iallafall dammsugning och golvmoppning, det blir ändå skitigt på en gång igen.. Helena kommer också och säger hej en sväng! Hon är på besök från Bengtsfors och glömde inte bort sin Madde, hehe.

Middag och bio

Johan fyller ju 25 år om två dagar, och därför så ska vi gå ut på tu man hand och äta middag och gå på bio. Båda två tycker om grekisk mat, så vi ska gå till Akropolis och äta. Men innan det ska vi gå och se Grown ups, den nya filmen med Adam Sandler. Att se en komedi är alltid ett säkert kort, för de är nästan aldrig dåliga. Det finns ju så klart de som är bättre och sämre, men en dålig komedi har jag nog aldrig sett.

Det ska bli skönt att få lite barnvakt ikväll, det känns som om det var ett litet tag sen som vi gjorde något tillsammans bara vi två. Nu är ju vi ganska bortskämda med barnvakt, och jag har inga problem att lämna bort honom några timmar ibland eller en natt då och då. Bara ett par timmars avlastning ger mig extra energi, och jag tror att man blir en lite bättre förälder av att få lite egentid då man bara kan tänka på sig själv för en stund. Så klart finns ju alltid Elliot i mina tankar och jag slår alltid en signal för att kolla läget och har alltid mobilen till hands iallafall något skulle hända, men samtidigt vet jag att Johans och mina föräldrar klarar av att ta hand om honom och därför kan jag slappna av. Även fast jag nu är mamma, och det är det bästa som finns, så behöver jag få andas och bara få vara Madde. Jag tror att man kan göra sig själv en otjänst att bara fokusera på mammaskapet och inte på sig själv ibland.

Sent

Senaste dagarna har det blivit att vi kommit i säng sent, efter tolv varje dag. Vi har umgåtts med Micke och Mkaela, och det blir lätt sent. Igår började vi titta på film vid tio, och man var ju tvungen att se hur det slutade, även fast ögonen gick i kors på oss.

Nu sitter jag och Elliot och myser i soffan framför Djungelboken, försöker ladda upp lite energi för att orka bädda sängen och plocka undan efter frukosten. Men det får bli att mysa ett tag till.

The boy in the striped pajamas

Tittade nyss på en jättebra film, med samma titel som rubriken. Den utspelar sig under andra världskriget och var verkligen gripande. Man får följa Förintelsen genom en oskyldig 8-årig pojkes ögon, en pojke som råkar vara son till en SS-officer. Ensam mitt ute i ingenstans ger han sig ut på upptäcksfärd och träffar på en pojke, en pojke i en randig pyjamas. Han har fått förklarat för sig att de som går runt i pyjamasarna är lite underliga, inte riktigt som alla andra. Vad han vet, så bor de också på en bondgård. Ju längre tiden går, desto mer förstår han om sin nyfunne vän och han börjar också förstå mer om sin far.
Se den om ni vill se en film som griper tag i er, och gör er både glad och ledsen på samma gång. Kan varmt rekommenderas i vilket fall som helst.


Planerar

Sitter och planerar Johans födelsedag på söndag. Har beställt smörgåstårtor nu, två olika med räkor på ena och rostbiff på den andra, mums! Nu ska jag bara komma underfund med om det är nödvändigt att baka vanliga tårtor också, eller om det räcker med bara smörgåstårtor... Vad tycker du?
Något annat som ska bestämmas är vilken tid som kalaset ska vara. Johan ska ju prompt åka och spela inlinehockey klockan ett på dagen, så det får nog bli mot kvällningen. Får diskutera nu när han kommer hem från jobbet på lunch.

2:13

Så hette filmen som vi såg igår kväll. Den var faktiskt ganska bra. Handlade om en seriemördare, profilerare och sånt spännande. Nackdelen var dock att vi inte kom igång med filmen förrän vid tjugo i tio, och då var jag redan trött, så jag höll på att somna hela filmen. Tror till och med att jag slumrade till några minuter ibland. Så det blev inte så sammanhängande för mig, hehe.

Idag var vi uppe med tuppen, Elliot började klättra på mig vid sju. Han flyttades över till våran säng någongång inatt, vilket inte jag har ett minne av.. Har hunnit med en dusch under tiden Johan är hemma, det är ganska skönt att hinna det innan han åker till jobbet.

Hade tänkt ta en promenad idag, men det spöregnar ute.. Får hoppas det inte blir översvämningar som i södra delen av Sverige.


Filmkväll

Första inlägget för dagen. Har haft besök av pappa, systrar, kusin och min systers kompis idag och sen har jag tittat på film och lekt med Elliot och har helt enkelt inte haft varken tiden eller lusten att uppdatera. Men nu sover han sin eftermiddagslur och jag tittar lite på Stomp the yard, så passade på att slänga iväg ett litet inlägg under tiden.

Ikväll är planen Spicy hot och hyra film tillsammans med Micke och Mickan, ska bli kul att ses. Det var ju så längesen nu, hehe, nästan tre hela dagar.

Nu vaknade Elliot, så hej då!

Hemma

Kom hem från Erikslund nyss. Vi åt på Wok & go, tog biff med grönsaker och cashewnötter, supergott! Vi kom hem med ett par pumps till mig att ha på bröllopet, enkla och svarta med ganska låg klack. Johan fick en trådlös mus till sin dator och en ny skjorta och slips att ha på bröllopet.

Nu ska Elliot snart sova, sen blir det till att titta på första avsnittet av den nya säsongen av Weeds som sändes i USA igår! Orkar inte vänta tills det kommer till Sverige, är så nyfiken på vad som kommer hända härnäst!


Erikslund

Sitter och kikar lite på TV, jag och Elliot har nyss tagit en liten fika med pepparkakor och saft. Elliot går runt och skrattar för sig själv. Man kan gå från vardagsrummet ut i hallen, in i vårat sovrum och ut i vardagsrummet igen, som i en cirkel, och det verkar roa honom, hehe.

Johan skulle kanske sluta lite tidigare idag, och då ska vi åka en sväng ut till Erikslund. Ska köpa en kabelgömmare till de kablar som sticker ut under TV:n, det är inte så snyggt att de bara hänger åt alla håll och kanter. Ska in på Skopunkten och titta om jag hittar några klackskor och sen blir det nog en sväng till Team sportia, Nisses och Barnens hus. Det är skönt att bara strosa runt lite ibland, bara för att komma hemifrån. Vi ska nog äta thaimat också, mums!

Försäkring

Det var ju som sagt en här igår som pratade om Skandias försäkring till barn. Vi bestämde oss att byta. Vi har Trygg-Hansa nu, och skillnaderna mellan de två barnförsäkringarna var ju inte jättestora, men Skandias var på alla plan bättre eller lika bra. Så vi förlorar ingenting på att byta. De största skillnaderna var dock:

  • Vid sjukhusvistelse eller vård i hemmet så fick man hos Skandia 500 kr om dagen, hos Trygg-Hansa fick vi 258 kr.
  • Grundbeloppet för de pengarna som vi betlade hos Trygg-Hansa var ca. 1,25 miljoner. För samma pengar hos Skandia var grundbeloppet på 1,5 miljoner. Nu la vi in en hundring till om året och höjde då grundbeloppet till 1,8 miljoner.
  • Skandia har något som inte Trygg-Hansa har, nämligen ett månadsbelopp som man får om man blir arbetsoförmögen efter 18 år.
  • En sjukdom som Skandia täcker som inte Trygg-Hansa täcker är leukemi.
  • Skandia täcker också psykiska sjukdomar såsom depression och "om man går in i väggen".
Vi tyckte det lät bra!


Sliten

Fick en rejäl släng av trötthet alldeles nu, vilket inte alls passar sig då vi ska ha hem någon människa från Skandia hit för att prata om försäkringar snart. Om en timme kommer han, och det känns som om jag kommer sova sittandes i soffan tills dess.

I lördags när jag var på möhippa kopplade Johan och mina svärföräldrar in tvättmaskinen här hemma, och idag har jag tvättat i den för första gången. Det är så sköööönt att ha tvättmaskin i lägenhet, så man slipper springa ner i tvättstugan. Vi har dock aldrig gjort det här, vi har tvättat ute hos mina svärföräldrar istället. Men har hört att tvättstugan här ska vara bra iallafall.
Nackdelen med att tvätta här hemma och inte i tvättstugan är att vi inte har någonstans att hänga tvätten. Iallafall inte om man tvättar mycket. Vi har en grej i duschen som vi kan hänga på, men bara en liten maskin tvätt. Vi har också en stor tvättställning, men ingenstans att ställa den. Vill inte direkt ha den mitt på golvet i vardagsrummet.. Så det får bli att tvätta en gång om dagen för att slippa tvättberg..

Elliots nya ord

Johan var hemma på lunch och vi passade då på att titta på det senaste avsnittet av True blood i soffan. Elliot traskar ju runt för fullt nu, men ibland tappar han balansen och ramlar omkull. Han gjorde det nu och då sa jag något i stil med "Oj, landade du på rumpan?" och då tittade Elliot på oss och sa "Umpa" flera gånger! Så nu går han runt och säger "Umpa" hela tiden.. Nu kan han säga:

Mamma
Pappa
Hej
Titta
Där
Lampa
Rumpa
Boll

Elliot kan också peka ut näsa, mun och mage än så länge och han förstår jättemånga ord. Ber man t.ex. honom hämta napp eller snutte gör han det, och om man säger att vi ska byta blöja så går han till blöjorna. Om man säger att vi ska äta mat så förstår han det och blir helt till sig. Han vet också vem som är vem bland många människor. Min duktiga prins!


Omstart

Efter en helg med lite onyttigheter (bl.a. chips och lite godis på möhippan och glass på MAX igår), så kör vi igång idag igen med LCD. Vi har bestämt att vi får unna oss på helgerna med lite godare mat och lite gotte, men för den sakens skull behöver man ju inte köpa ett kilo lösgodis och en påse chips och moffa i sig. Vilket inte var så ovanligt att vi gjorde förut. Gick väl upp 2-3 hekton i helgen, men det var det värt. Har ändå tappat 4 kilo på 1½ vecka. Denna vecka vill jag tappa 2-3 kilo till. Ska börja motionera, vilket jag inte gjort nu, så då kanske det blir mer.

Shopping

Idag fick jag lång sovmorgon till nästan tio, eftersom jag var lite sliten sen gårdagen. Vi bstämde oss för att äta frukost på IKEA, så vi åkte dit så vi var där en kvart innan de stängde frukosten. Sen blev det också en sväng in på Hälla shopping. H&M var första annhalt och planen var att hitta lite större shorts som Elliot kan ha när vi åker till Teneriffa. Men vi kom bara ut med sju par strumpor. Då var det Stadium som lockade. Johan skulle ha nya träningsbyxor, men vi lyckades också hitta skor till hela familjen, sammanlagt fyra par. Elliot fick ett par snygga badshorts och Johan en ny hockeyklubba och sen fick vi också med oss två vattenflaskor.


Mina nya pjuck!


Elliots första riktiga skor!

Gårdagen

Det blev inge bloggande igår. Hade tänkt slänga iväg ett inlägg igår morse om mina planer för dagen, men det blev inget av det då jag försov mig en timme. Planerna för igår var iallafall möhippa! Johans syster ska gifta sig som jag tidigare har skrivit, och möhippan började igår morse klockan 8. Vi var på silversmide där jag gjorde ett hlasbandhänge med ett E, för Elliot såklart. Efter det var vi på Öster mälarstrand och åt pastasallad i solen. När vi hade ätit klart lunchen så for vi vidare till relativt nyöppnade Hässlö spa. Dit kan jag verkligen rekommendera er som läser att åka. Det var verkligen superfint!
Middagen förtärdes på klipporna vid Björnön och sen åkte vi vidare hem till tärnan Malin och fikade och pratade. Halv elva-elva åkte jag hemåt! Dagen var verkligen lyckad och jag hade riktigt roligt.



Bild tagen av Anna Göran

Upp, upp och iväg!

Slänger in ett inlägg medan jag väntar på Johan. Han kommer hem från jobbet om tio minuter, och då ska vi ge oss iväg. Funderar på att cykla från radhuset (där cykeln fortfarande står) och hem bara för att se att den funkar och att den känns bra att cykla på. Får se om vi monterar cykelstolen på den ikväll också, eller om den får monteras någon annan dag.

Sen ska vi vidare till systemet. Ska plocka upp några Xide bright. De är perfekta för mig som håller mig ifrån onyttigheter, för de innehåller inget tillsatt socker! De smakar rabarber och granatäpple och är lite mer sura än söta i smaken, vilket jag gillar. Så det här blev ett litet tips om ni vill ha något nyttigt till festen.

Varför?

Jag vill bara skrika rakt uuuuuuuuuuuuut! Jag är så frustrerad, irriterad, förbannad!

Elliot och hans bästa vän



Elliot är helt galen i våran diskmaskin. Han  har någon inbyggd radar som säger till så fort vi öppnar diskmaskinen och då kommer han som ett skott. Och det spelar ingen roll hur många gånger man säger nej till att han inte får krypa in i diskmaskinen, han ska stå där och sno bestick och plaska i diskvattnet, usch..

Fredagen den 13:e..

..är det idag, spooooooky!

Dammsuga, torka golv, damma, plocka..

Det känns inte som om jag gör annat här hemma än att städa om dagarna. Har lite städmani, det kan jag erkänna, jag gillar att ha det snyggt och rent runt omkring mig. Var sak på sin plats. Så lite får jag väl skylla mig själv. Men det är samtidigt inget jag kan rå för. Men jag kan verkligen få ångest över att inte sängen är bäddad. Jag mår dåligt ända till jag har bäddat. Jag dammsuger 2-3 gånger om dagen för jag klarar inte av att det är smuligt på golvet.. Vet inte hur jag ska göra för att vänja mig av med detta och acceptera att det inte gör något att inte pusslen i Elliots rum ligger där de ska just nu.

Planer för idag

Imorgon ska jag iväg på något roligt, kan dock inte skriva vad. Så jag har lite att fixa inför morgondagen:
  • Hämta hem cykel
  • Åka till systemet
  • Packa
Det är lika bra att göra det idag, för jag ska vara hemifrån halv åtta imorgon bitti!

En rolig liten olycka

Hände en ganska rolig sak här hemma idag. Elliot satt och lekte så fint i sitt rum och då passade jag på att slappa lite i soffan och spela lite Alfapet. Vad jag inte hörde sen var att Elliot gick ut i köket och lyckades öppna skafferiet. Efter en stund kommer Elliot in i vardagsrummet och tuggar på något som jag först tyckte som ut som papper. Det visade sig vara formfranska.. Då hade han lyckats öppna påsen med formfranska som nästan var full och så har han tryckt i sig några tuggor från varenda macka.. Så vi hade formfranska på HELA köksgolvet och jag kunde inte göra annat än att skratta åt misären. Elliot var iallafall nöjd..

Morrn morrn

Johans klocka ringde klockan 7 imorse, men det blev att vi snoozade i 40 minuter innan vi orkade dra oss upp ur sängen hela familjen. Har nyss ätit frukost och sitter nu och dåsar framför TV:n.

Under sommaren så tog jag inte bara ett blogguppehåll, det blev även ett viktnedgångsuppehåll. Men nu är vi igång igen. Både jag och Johan har börjat på en LCD-diet. LCD står för Low Calorie Diet. Vi äter måltidsersättning till lunch men vanlig frukost och middag. Vi håller oss också ifrån kolhydrater till stor del. Vi började när jag kom hem från Norrland för en vecka sen, och på den här veckan har jag gått ner nästan 3 kilo. Vi ska ju till Teneriffa i januari och till dess vill jag ha gått ner 10-15 kilo minst, och det här får bli en kickstart till det. 1200 kcal håller vi oss runt ungefär varje dag, för det är vad kroppen behöver för att hålla igång viktiga funktioner såsom hjärtats slag och andningen.

Oväntat besök

Fick besök av min pappa a.k.a. Elliots morfar för ett tag sen. Vi drack lite kaffe och åt en kaviarmacka och pratade lite. Det kan vara skönt att prata med pappa ibland, då vi är ganska lika till sättet och kan prata om allt möjligt.

Har haft lite annat oväntat besök idag också, i form av getingar.. Brukar inte svära här, men fy faaaaan. Vart kommer de i från? Under de senaste två timmarna har jag slagit ihjäl 15 stycken getingar. Var tvungen att slå igen balkongdörren och fönstrena som jag hade öppnat för att vädra, för de bara fortsatte komma. Har hört att om man slår ihjäl en geting i närheten av ett bo så kommer det oftast fler getingar, så jag börjar fundera om det finns något bo här i närheten. För som mest hade vi 5 getingar här inne samtidigt. Hmm, skulle vara roligt att kunna ha fönstert öppet.

Tittar med ett öga på någon slags stand-upkonsert med Dave Chapell på 1:an nu, ska nog ta och lägga dit mitt andra öga också och stänga ner datorn!

4 september...

...ska vi på bröllop. Min svägerska och tillika Johans syster ska gifta sig, och vi har haft riktigt stora problem med att hitta present. Ingen av oss har någon fantasi direkt, men nu tror jag faktiskt att jag har hittat något som känns riktigt bra att ge bort. Jag vill att det ska vara något speciellt, inte något som bara ställs undan och glöms bort eller något som bara blir ett "Tack" bland alla andra tack. Om ni förstår vad jag menar.

Vi bestämde oss också för att inte ta med oss Elliot på bröllopet. Han får stanna hemma hos mormor och leka, vilket han med all säkerhet kommer tycka är roligare än att sitta på ett bröllop. Elliot blir väldigt rastlös väldigt lätt, så att sitta still och vara lugn under middagen och i kyrkan kommer inte fungera. Sen tycker jag egentligen inte att barn (förutom brudparets) har så mycket på ett bröllop att göra, de blir som sagt lätt rastlösa och högljudda, och det skulle inte jag vilja förstörde på mitt bröllop. Det är ju inte många barn som under vigseln vill sitta still i bänken och vara tysta direkt. Elliot har varit på både dop och begravning, och det gick ganska bra de gånger. Han var ganska trött på begravningen och då blev han grinig, men på dopet var han glad hela tiden nästan. Men det är annorlunda på bröllop tycker jag, jag personligen skulle inte vilja bli störd när jag lovar Johan att älska honom i nöd och lust av en unge som gapar eller pratar..

Nu blev det kanske lite snurrigt här, men poängen är iallafall att jag inte tycker att man inte ska ta med sina barn på bröllop, speciellt då man vet att barnet inte kan uppföra sig. Vad tycker du?

Sommaruppehåll

Precis som rubriken lyder, så har jag haft ett sommaruppehåll. Har haft så mycket för mig i sommar, så det har helt enkelt inte funnits tid till att blogga. Men nu är jag tillbaka igen!

Mycket har hänt under sommaren. Elliot har blivit 1 år, han har lärt sig att gå, vi har varit på semester i Norrland, vi har bokat resa till Teneriffa med Mikaela och Micke, jag har sökt till en utbildning och kommit in (!) och mycket mer.

Kommer fler inlägg under dagen, hann inte skriva så mycket nu innan jag kände en härlig odör från lillemans blöja..

RSS 2.0