Här sitter jag...

...ganska ensam och fryser om mina fötter. Johan gick in och la Elliot för över en timme sen, så jag misstänker starkt att det inte bara är en som ligger och sover inne i sovrummet. Vi som skulle kolla på en massa Lost-avsnitt och ha myskväll. Tji fick jag. Funderar nästan på att joina dem där inne snart, ögonlocken känns onormalt tunga. Iallafall om man tittar på att klockan bara är strax före nio. Men förklaringen är väl inte direkt så konstig, Elliot har ju vaknat halv sex två mornar på raken nu, och det är inte jag riktigt van vid.

Hoppas på solsken imorgon bitti! Ska ta mig en tidig promenad då, innan det hinner bli för varmt. Jag är inte direkt ett stort fan av solen. Eller värmen. Min hud är verkligen inget fan av solens UV-strålar kan jag tala om. Vistas jag i solen lite för länge utan lite för lite solskyddskräm så får jag härliga soleksem. De pryder nu mina underarmar och mitt bröst efter att ha tillbringat största delen av dagen utomhus. Tur att det inte kliar iallafall.


Sommarpojken



Har glömt att lägga in den här bilden som jag tog för ett par veckor sen. Vi var hos Elliots faster och tog en fika, och jag tycker Elliot var så somrigt fin här!

Måndag hela veckan

Ännu en helg avklarad. Den har varit fullspäckad med allt möjligt.

Fredag kväll: Vi hade barnvakt och åkte och köpte mosaik till köket på Bauhaus. Det är hur snyggt som helst, kommer bli så bra. Mosaiken går i två nyanser av grönt och vitt, fräscht.

Lördag: Idag var det shopping på schemat. Diskmaskin, fläkt, bänkskiva, diskho, TV-bänk och nya luckor till skåpen som vi ska ha ovanför TV:n. Så det spenderades lite pengar om man säger så. På kvällen hade vi besök av familjen Nilsson/Eriksson och Jimmy + flickvän. Vi grillade och kolladep å ESC-finalen! Rätt låt vann!

Söndag: Morsdags-frukost på Stadshotellet med Johans föräldrar och syster med familj, mumsigt! Sen blev det en sväng till Hälla för att köpa cykelhjälm till Elliot och inlines till Johan. Elliot fick även en fotboll att lira med i sommar också, hehe. Efter det blev det att slappa lite hemma innan det var dags att åka till Rocklunda. Johan spelar inlinehockey på söndagar där. Micke spelar också, så jag och Mikaela gick en sväng på Rocklundamarknaden med barnen + åt buffé på Rocklundahallen. Elliot fick ett par blåa foppatofflor och en snygg T-shirt med Liverpool-loggan.

Idag är planen att vi ska gå ner på stan och träffa Linda på en fika!

En kort men trevlig visit

Det blev en kort visit av min kusin och Elliots sysslingar, men Elliot fick iallafall träffa några andra än sin gamla gråa mamma och jag fick prata lite strunt ett tag. Välbehövligt!



Molly och Elliot. Här har ni bevis på att Elliot faktiskt kryper!



Elliot var glad över att få besök!

Besök!

Jag håller på att bli lite smått knäpp, och Elliot också, på att gå runt här hemma. Eftersom Elliot är snorig och hostar fortfarande, så vill jag att han ska ha kryat på sig lite mer innan vi ens går ut på en promenad. Men det är ganska påfrestande att gå runt här. Elliot är jättegrinig av att vara hemma hela tiden, han vill inte leka med mig ens. Det enda som funkar är att sitta i knät, och det är knappt att det funkar heller. Längtar tills nästa vecka när vi troligtvis är friska och kan gå på promenader och till öppna förskolan igen!

Eftersom inte vi kan gå ut, så får vi besök hit idag! Min kusin Malin har två barn, Molly och Castor, och Castor är bara en månad äldre än Elliot. Vi umgicks när barnen var nyfödda, men nu var det längesen vi sågs! Så de kommer över snart så att barnen får leka lite med varandra. Tror Elliot verkligen behöver det!

Fiasko?

Det får man väl nästan kalla det faktum att Anna Bergendahl inte gick vidare till finalen på lördag. Tycker dock att hennes instas var väl värd en plats i finalen, men det tyckte tydligen inte resten av Europa. Men, ska nog titta på finalen imorgon iallafall. Det finns en hel del bra låtar i finalen det här året. En av favoriterna kommer här nedanför! Du måste ha Spotify för att kunna lyssna på länken.

Lena – Satellite
Tysklands bidrag



El

Måste bara tillägga att elektrikern nu har varit och fixat iordning allt som skulle fixas i el-väg i våran lägenhet! Lampan i badrummet är uppsatt, och han installerade även ett eluttag. Det som fanns därinne tidigare satt i skåpet som vi tog bort, så vi hade inte haft något därinne om han inte hade satt ett nytt. Det är så drygt att inte ha ett uttag i badrummet som man kan ladda tandborstarna i och koppla in hårfönen i.
Elektrikern fixade även nya uttag i köket; ett bakom spisen, ett i högskåpet till mikron och två extra där vi ska ha kaffebryggare och vattenkokare stå.

Bloggtorka

Det är lite bloggtorka här just nu. Det finns inte så mycket att skriva när vi bara hänger hemma och tar det lugnt och försöker tillfriskna från våra förkylningar.
Idag var vi ner på stan för att Elliot skulle till läkaren, vi fick Mollipect utskrivet mot hans hemska hosta. Varje natt vaknar han och får ett hostanfall som varar ett bra tag, ibland upp till en timme. Då hjälper inte Ventolinet som vi också har fått utskrivet. Så nu ska vi ge både Ventoline och Mollipect innan sänggående och se om det blir bättre.

Nu har vi nyss grillat, och om 45 minuter lite drygt börjar ESC, semifinal 2. Heja Anna! Hoppas hon går vidare, annars blir det inte riktigt lika roligt att titta på finalen på lördag.

Sjuklingar

Jag och Elliot är sjuka. Det börjar bli bättre nu, men igår var katastrof. Min hjärna kändes som om den hade vuxit tre storlekar och tryckte på skallbenet. Det rann snor och jag var så täppt i näsan så jag hade svårt att andas. Idag är jag fortfarande snorig och jag nyser som aldrig förr, men det kan jag leva med. Elliot är snorig han också, men det rinner inte lika mycket ur ögonen på honom, och han har ingen feber. Det verkar inte som om det har utvecklats någon öroninflammation heller.

Min dag igår blev dock mycket bättre när Johan kom hem från jobbet med en stor blombukett, första säsongen av Lost, pepsi max och en liten påse chips! Min blivande man är den bästa som finns, det kan ni ge er på!


Fy för mig...

Jag blir så less på mig själv ibland. Så jävla less. Jag hade nästan gått ner 10 kilo, och så börjar jag äta massa gotte igen. Nu har jag nog gått upp något/några kilo denna vecka, och jag blir bara så sur. Varför kan jag inte hålla mig ifrån godis, chips, onyttig snabbmat och annan skit? Hur svårt kan det vara att bara äta tre mål mat om dagen + mellanmål som frukt eller dylikt? Varför kan jag inte ha lite självdisciplin för en gångs skull? Jag vill ju tappa alla mina graviditetskilon + lite till, men nej då, när man står där och väljer mellan sallad och kebabtallrik så blir det en kebabtallrik. När man väljer mellan grönsaksdip och lösgodis, så blir det lösgodis.. Jag har ett delmål som jag ska ner till innan den 5 maj, annars blir det ingen spadag, det har jag bestämt. Kan jag inte hålla mig från allt gott så ska det straffas. Nu blir det hårda tag igen. Tänker faktiskt skriva upp allt här som jag äter, så att jag får skämmas om jag inte kan hålla mig från att stoppa socker och en massa fett i munnen..

Inte igen..

Elliot har ju haft hosta väldigt länge nu, och det var ungefär tre veckor sen som han hade öroninflammation. Nu tror jag att han håller på att dra på sig en ny förkylning, han snorar jättemycket och hostar har ändrat karaktär. Jag hoppas bara att det inte utvecklas till en öroninflammation ännu en gång. Det är ju risken med öronbarn som Elliot..

Allt är som vanligt...

...när inte jag har tid att uppdater på helgen. Denna helg har det varit omöjligt att få tid över att klämma iväg ett inlägg eftersom vi tillbringat all tid sen igår i lägenheten. Nu är vi nästan klara, och det känns så bra!

Sovrummet: Är helt klart nu. Vi har socklar, och sängen + sängborden är monterade. Nu är det bara garderober som ska in, så är det klart!

Vardagsrummet: Helt klart det också. Socklarna monterades innan vi åkte hem idag, och vi har fått upp matsalsbordet och vitrinskåpet än så länge. Nu ska TV-möblerna in på sin plats någon dag inom den snaraste framtiden.

Hallen: Nästan klart. Några garderober ska målas vita, och det ska sättas socklar. Sen är det färdigt!

Badrummet: Äntligen tog vi ut badkaret! Så nu har vi duschhörna istället. Tvättställunderskåpet blev färdigmonterat och står nu på sin plats. På torsdag kommer det en elektriker och ska hjälpa oss att ta bort badrumsskåpet eftersom det är en inbyggd lampa i det. Då ska även en ny lampa upp + en spegel.

Köket: Alla överskåp är monterade! Underskåpen står på sin plats, men sitter inte fast än, ska köpa diskmaskin efter löning och montera först. Elektrikern ska även dra om några eluttag i köket, så därför ska vi vänta med att montera dem.
Köket är ju det som tar längst att göra klart.. Det ska sättas passbitar, det ska upp med luckor, blandare ska monteras och sen ska det byggas ett "bar-/arbetsbord" bland annat innan vi är klara..


Dagen som varit

Det blir inte mycket uppdateringar nu när värmen är här och vi passar på att hitta på saker utomhus när det är fint väder ute. Idag tog vi en liten mokro-promenad innan vi gick till Öppna förskolan. Förmiddagen tillbringades utomhus i solen med lite saft och tårta eftersom det är Förskolans dag idag. Elliot gungade och kröp runt i sanden och i gräset och hade det mysigt. Vid lunch gick vi in och åt, och sen lekte vi lite innan Carro kom och gjorde oss sällskap. Då lekte vi lite till och sen tog vi en liten promenad och köpte glass innan vi drog oss hemåt hit och spelade yatsy på altanen. Nu har Carro tagit sitt pick och pack och lunkat hemåt, och jag slappar med datorn i sängen..

Att kunna stå

För en vecka sen ville inte Elliot ens krypa, och nu kryper han, krälar och STÅR själv utan stöd! Visst, han stod väl som mest i tio sekunder under kvällen, men ändå! Mammas fina, duktiga, fina älskling kan stå själv!

Tävling


Rutiner

Elliots sovrutiner har varit ganska obefintliga de senaste månaderna. Det började för ett par månader sen, när han blev mammig och pappig och inte ville sova i sin egen säng längre. Om man la honom så vaknade han nästan på en gång och blev hysterisk när han märkte att man inte var där. Så då blev det att han började somnade med oss senare på kvällen, runt tio, och så blev han så trött på dagarna efterom han vaknade vid sju på morgonen ändå. Eftersom han var så trött på dagarna, så sov han mellan två-fyra gånger om dagen och det blev ingen rutin alls på det. Men nu har vi börjat med nya rutiner, som redan efter några dagar funkar och som har gjort Elliot till en gladare och piggare liten pojke. Nu får han bara sova två gånger om dagen, en gång på förmiddagen och en gång på eftermiddagen. På förmiddagen får han sova i max 45 minuter, sen väcker jag honom. På eftermiddagen får han max sova i en timme, och sen får han komma upp. Igår somnade han till följd av detta redan halv åtta på kvällen, och sov till halv åtta på morgonen! 12 hela timmars sömn, som endast avbröts av ett litet hostanfall på natten.

Intensivt

Igår var det en ganska lugn, men samtidigt fullspäckad dag. Vi gick hemifrån vid halv elva och mötte Carro och Lennox och gick en promenad i Bjurhovdaspåret. Hamnade sen här hemma och satt och degade. Var sen och vägde mig och den visade på minus, dock bara 2 hekto. Har varit två veckor sen förra vägningen som har varit fyllda av allt möjligt gott, men det har det faktiskt varit värt. Hade iallafall inte gått upp något, så får väl vara nöjd med det.

Efter vägningen åkte vi hem och satte igång grillen, vi fick finbesök av Carro, Johan, Lennox, Jimmy, Micke och Grobo på kvällen och vi åt gott till hockeyn. Eller hockeyn tittade inte jag och Carro på, vi hängde mest på altanen och spelade yatzy, drack fanta och pratade strunt. Så det ska vara en varm sommarkväll i maj!

Idag blri det ännu en intensiv dag. Pappa min kommer och hälsar på oss snart, och efter lunch kommer mina mammavänner hit och fikar så att barnen får leka med varandra. Ikväll ska vi nog ta och mysa ensamma jag och Johan, kanske titta på en bra film.

Koma..

En patient i koma är nog den enda som kan vara tröttare än vad jag är just nu.. Trots att jag sovit sen nio igår kväll till halv sju imorse så får jag kämpa för att hålla ögonen öppna och inte somna sittandes.

Idag är det dåligt väder igen, men det är dock ganska varmt ute ändå. Det blir väl en promenad lite senare, ungefär runt den tiden som Elliot ska sova. Men vad ska man göra sne då? Är det någon som vill leka med oss?

Feeling hot, hot, hot

Det är varmt! Tror ingen har missat det. Vi har lä på verandan här, och det är över 30 grader i solen. Elliot sitter och leker på en filt i skuggan och jag häller i oss kopiösa mängder vatten för att inte få solsting.. Nu ska jag lägga ifrån mig datorn och läsa ut "Ego woman" av Caroline Gynning!

Nu är det sommar, nu är det sol!

Sannerligen, nu är det verkligen sommar! Visst, igår var det lite småkallt, men nu är värmen tillbaka igen. Får hoppas den håller i sig hela veckan, så att vi kan gå på många långa promenader och sitta på altanen och grilla!

Igår kväll var det hockey på TV, och då hade vi Jimmy, Micke, Mikaela och lilla Mille på besök. Vi åt en massa onyttigt och jag och Mikaela var ute på promenad och la barnen, och sen spelade vi en massa yatzy medans karlarna titta på hockey och spelade NHL.

Nu ska jag nog gå på en liten promenad så att Elliot kan sova sin förmiddagslur!

Kryp!

Kan ni gissa vem som äntligen har börjat krypa?! Elliot såklart! Det är inte med en väldig fart eller speciellt långt åt gången, men han har iallafall kommit underfund med hur man gör nu! Det är en gladare bebis som kommit fram nu när han kan ta sig emellan saker och kan vara lite mer självbestämmande. En annan sak som han gör nu är att han drar sig upp på knä mot saker, så snart ställer han sig nog upp. En stolt mamma har ni här!

En underbar dag!

När vi vaknade igår så var det lite gråmulet ute, och jag trodde att det skulle bli en regnig dag som skulle få spenderas inne. Men det tog inte lång tid innan det sprack upp och solen tittade fram. Vi bestämde oss för att vi skulle ta en promenad ner på stan, och sagt och gjort, vid elva gick vi ner. Vi började med att sätta oss på Akropolis och äta souvlaki i solen, och sen gick vi runt och kikade lite i affärer. Köpte äntligen ett par skot till Elliot. Fick bli ett par Vans-liknande på H&M, det enda par som har suttit någorlunda och som har varit snygga. De är lite för stora, men inom någon månad så har han nog vuxit i dem.
Johan köpte en keps också och eftersom vädret har börjat tillåta det nu, så köpte jag ett par korta leggins. Vi satte oss och åt mjukglass i solen vid Sigmatorget under dagen, något man måste göra när solen skiner som det gjorde igår!
Eftersom jag utvecklade ett par skavsår på lilltårna eftersom mina fötter inte var vana att gå utan strumpor i mina textilskor, så tog vi bussen hem. Det var nog bra dock, eftersom jag redan nu har bränt mig på axlarna och ryggen.
Efter vi hade kommit hem så tog vi bilen och åkte ut till Kärsta. Bilen var i akut behov av en tvätt, såg ut som om vi varit ute och åkt off-road med den.. Vi hade även takboxen kvar på den, så den ville vi få av. Så nu är bilen ren och fin.
Åkte hem efter vi hade tvättat bilen, och myste framför en film! Det var verkligen en lyckad dag igår! Hade varit roligt om det var lika bra väder idag.. Men det blir nog en bra dag iallafall!

Sista perioden

Det är nu sista perioden av hockeyn. Heter det period förresten? I fotboll heter det ju halvlek, men det kan det ju inte göra här eftersom det inte är halva lekar, eller hur man nu ska säga. Jag tror det heter perioder iallafall. I vilket fall som helst, så sitter vi här och har smällt i oss en god frukt-, kex- och ostbricka. Jordgubbar, banan, päron, äpple och kiwi i massor har jag ätit, varvat med lite saltiner och philadelphiaost. Mums! Lettland gjorde just sitt andra mål, och det står nu 3-2 till Sverige. Tänkte i början av inlägget skriva att det verkade som om Sveriges seger var ganska säker då de ledde med två mål, men nu när det har krympt till ett måls ledning så är jag inte så säker än. Man ska inte ropa hej innan man är över bäcken som det så fint heter..


Underkänt

Idag har vi varit och tittat på vagnen som vi funderade på att byta till, men den var en stor besvikelse. På bilden ser den riktigt fin ut, men när vi väl kom till Barnens hus för att kika på den så såg sufletten jättekonstig ut, och den kändes väldigt ranglig. Så det blir inget byte av vagn. Den vi har nu är jättebra på alla sätt, förutom att den inte går att vända. Får hoppas att det bara är en jobbig fas just nu då Elliot är lite dryg och kastar saker och är otålig, och att det går över snart.

Promenera

Åh, jag vill ut på en promenad, men det är inte roligt varken för mig eller Elliot att gå ut och gå i det här vädret. Får hoppas på lite bättre väder i helgen, då kanske vi kan ta en prommis hela familjen för en gångs skull! Vi måste till lägenheten också, så då blir det lagom med en promenad dit. Det är ungefär 2 kilometer bort dit, så det blir rätt lagom att gå fram och tillbaka dit.

Skor

Jag är rätt seg idag. Hade det inte varit för att Johan tyckte att vi skulle hämta ut hans slipade solglasögon nere på stan, och att jag därför fick lov att duscha och fixa iordning mig, så hade jag nog fortfarande suttit här i morgonrock.. Men nu fick jag iallafall lite energi.

När vi var nere på stan försökte jag hitta skor till Elliot. Hittade inte ett enda par någonstans! Elliot har lite speciella fötter, de är ganska höga och breda och har väl ungefär strlk 19-20. Var nere på Skopunkten, men där hade de inte strlk 19 på ett enda par skor, vilket Elliot behöver. På H&M hade de bara skor i strlk 20/21, vilket är för stort. Hittade ett par på Din sko, men de var inte helt rätt, hehe.

Så min fråga är, vet någon vart man kan köpa snygga skor i strlk 19-20 på nätet? De ska helst inte kosta skjortan..

En överraskning

Det plingade på dörren nu på eftermiddagen, och där står Johans kompis som varit borta och backpackat i åtta månader, och som senast igår sa att han skulle vidare till Kambodja från Thailand. Men, det var ju en liten vit lögn. Så ikväll får vi sällskap av honom och en till kompis till oss. Det blir till att kolla på hockeyn och beställa lite mat, jag är sugen på Spicy hot eller en sallad från Kajen, men jag kommer nog bli nerröstad. Så det kommer nog sluta med en kebabtallrik, vilket i och för sig inte är fy skam det heller!

En sån där röding

En röd dag alltså. Vilket betyder att idag är pappa hemma med oss! Det är så skönt det här med röda dagar lite då och då, sepciellt när de liggerpå en sån dag som en torsdag. Veckan blir helt plötsligt kortare, och roligare. Något osm inte är roligt idag dock är att solen lyser med sin frånvaro. Jag som hade sett fram emot att gå en långpromenad i solen hela familjen, kanske ta med lite picknick någonstans. Men de planerna fick läggas på hyllan. Men, vi ska nog mysa iallafall, det blir grillning ikväll. Vi är lite sugna på att gå på bio också, men det är ju det där med barnvakt då. Och alla de som brukar vara barnvakt bor flera mil bort, så det blir så drygt att först åka och lämna Elliot för att sen hämta honom ett par timmar senare. Så vi blir nog hemma, kanske hyr en bra film istället..

Någon som har något tips på en bra film?

Tandsingar

Elliot har ju redan sex tänder, två nere och fyra uppe. Trodde när de senaste två kom upp att det skulle vara lugnt ett tag, men nu är det nog tänder på gång igen. Det dregglas kopiösa mängder och det är skrik och gråt största delen av dagarna. Ingenting passar. Inte leka med mamma, inte sitta i knät, inte kramas, inte bäras, inte gå, ingen napp. När vi var hos Beda idag så var det mest sura miner hela tiden. Nu har han varit nöjd en liten stund eftersom han fick alvedon för ett tag sen, men utan alvedon verkar det göra förskräckligt ont i munnen. Så vi får se om det snart ploppar upp en eller två små tandsingar till.

Geni?

BVC-besöket idag gick finemang! Elliot vägde 10755 gram och var 75 cm lång idag. Han lär ju inte ha krymt sen sist vi mätte, så han lär ha legat lite konstigt den gången på öppna förskolan, eftersom han då var en halv centimeter längre..
Elliot fick en massa beröm idag, och han fick nästan sköterskan att tappa haken lite. På denna kollen så tittade hon om han kan slå ihop två klossar, vilket Elliot kunde. Men sen började han stapla klossarna på varandra, vilket fick henne att bli helt förvånad, eftersom det är något som de inte gör förrän på 18-månaderskollen! Hon berömde honom också för hur fint han går när man håller i honom.
Utöver det med klossarna, så kollade hon också om han brukar leka tittut, om han kan förstå några ord, om han använder pincettgrepp och lite annat. Det där med pincettgreppet har Elliot haft kläm på i flera, flera månader nu för övrigt. Så han gick igenom besiktningen utan anmärkningar ;)

Dagens planer

Halv ett ska vi till BVC idag, 10-månaderskontroll står på schemat. Tror att det kommer gå galant! Jag vägde och mätte ju Elliot för ett par-tre veckor sen på öppna förskolan, och då vägde han 10300 gram och var 75,5 cm lång. Gissar därför på att han har växt en centimeter till och att han väger 10450 gram idag. Tror inte det är större skillnad än så.
Efter BVC ska vi gå till Pettersberg och träffa Beda + Kerstin och Klara + Ella. Senast vi sågs var för ett par veckor sen. Men efter det blev alla barnen sjuka, och därför har vi inte kunnat ses förrän nu. Får väl hoppas att vi lyckas hålla oss friska alihopa efter den här träffen nu!
När Johan slutar så kommer han och hämtar mig, sen blir det kanske att åka och kolla på vagnen. Vi ska också åka till lägenheten och måla lite och börja montera lite möbler.



Satt nyss och kollade igenom en massa bilder, och jag kan inte låta bli att slänga upp den här bilden på en liten, liten, liten Elliot. Tänk att han bara har strlk 50 på de där plaggen..

Vagnbyte?

Det har varit dåligt med uppdatering idag, har inte heft varken tid, ork eller lust.
Tidigt imorse gick vi på promenad. Gick först till Malmaberg och plockade upp Carro, sen gick vi till Aros baby för att jag skulle provköra en vagn som vi funderar på att köpa. Jag älskar den vagnen vi har nu, Emmaljunga Scooter, men den går inte att vända, vilket jag tycker är jobbigt. Vill kunna underhålla Elliot när han blir otålig, och det är så svårt att göra det när han sitter framåt. Sen är han inne i en ålder då allt ska kastas på backen, och det går att se lite lättare om han sitter mot en. Iallafall, vi gick dit, men vagnen fanns inte inne.. De hade nyss sålt det sista exemplaret, så det blev ingen provkörning. Fick dock en broshyr med lite mer information om den vagnen som jag tog med hem. Ringde till Barnens hus när vi kom hem och kollade om de hade några exemplar inne där, och de hade de, så vi kanske ska åka och titta på den imorgon. Vagnen vi funderar på är en Carena Free, det är en relativt billig sittvagn med vändbart styre. Har läst lite om den på internet, och de som har den verkar vara väldigt nöjda. Gillar att det är fullt liggläge på den, och fyra vanliga hjul.
Efter vi hade varit på Arosbaby så skildes jag och Carro åt och så gick jag och Elliot hem. Sen har det inte hänt så mycket mer idag, Elliot har mest varit grinig, och vi har varit lite smått osams, hehe. Tror att det är tänder på gång, för det är ingenting som passar..

Nu är det hockey på TV:n, så nu stänger jag ner det här. Vi ska äta lite lightglass med färska jordgubbar till!




Här är vagnen vi funderar på, vad tycker ni?

Måltidsersättning

Jag och Johan har pratat lite och kommit fram till att vi ska byta ut ett mål mot någon form av måltidersättning. Bara för att lite fart på viktnedgången. Så nu till middag har det blivit en bar från Allévo, och jag är faktiskt mätt. De är väldigt mäktiga deras bars, och goda också! Vi har även bestämt att vi ska äta sallad och kött den andra måltiden och till frukost blir det gröt, måltidsersättning, smoothie eller sockerfri yoghurt med lite fett. Blir vi sugna på något så är det frukt som gäller, eller möjligtvis en bar till mellanmål.


11.00

Vid den tidpunkten gick vi hemifrån i förmiddags, och då gick vi till Odensviplatsen för att träffa Carro och Lennox. Efter helgens syndande så blev en promenad till lägenheten lagom innan vi gick till öppna förskolan som öppnade klockan halv ett. Det var skönt att komma bort hemifrån efter flera veckor sittandes hemma..


Att synda

Den här veckan har varit KATASTROF. Iallafall när det kommer till kaloriintag. Godis, chips, tårta, smörgåstårta, bullar, kakor........ Det har varit ett kalas och ett dop + att vi kanske har unnat oss lite väl mycket, lite väl många gånger. Så nu är det nya tag igen. Idag blir det långpromenad med Carro, trots det dåliga vädret. Så länge det inte börjar spöregna, då stannar vi nog inne.

Bloglovin'

Följ gärna min blogg med Bloglovin', tryck på den stora knappen i listan här på sidan!

Fullspäckad dag

Idag är det fullt ös. Klockan 16 i eftermiddag döps Johans systerdotter Elin och som småbarnsföräldrar kommer de sju timmarna fram tills dess att gå i raketfart, så har redan nu satt igång med att duscha mig och badat Elliot. Sen ska det fönas hår, kläder ska på,  det ska packas mat och leksaker, paket ska slås in osv. Vi ska även åka och köpa en liten present till. Vi har köpt en present, men kände att något mer ville vi ge.

Så därför är det nog dags att sätta igång nu..

Teen mom

Teen mom-maraton på MTV för er som vill veta!

Falsk krupp

Igår blev det ingen uppdatering. Tänkte skriva, men sen flög tiden bara iväg när Carro och Lennox kom och umgicks med oss, och sen på kvällen var vi iväg på kalas. Vi var dock bara en liten stund på kalaset eftersom Elliot fortfarande inte är riktigt frisk, och eftersom vi var så fruktansvärt trötta. Hade en jobbig natt natten till fredag. Elliot fick ett anfall av falsk krupp på natten och vi satt uppe i flera timmar så att det fick svälla av i halsen på honom, och så att han kunde sova sittande i Johans famn. Vi var beredda på ett till anfall inatt, men det var lugnt. Han vaknade en gång och hostade, men hostan var "normal" och gick över ganska fort.

Johan är iväg och fixar till de sista smågrejerna i lägenheten nu. Efter idag ska det bara vara kvar att sätta dit socklarna och montera köket, sen kan vi flytta in! Vi kommer ju ha Elliots rum kvar och klädkammaren att fixa medans vi bor där. Jag och Elliot stannade hemma, kände att det var skönast så.

Nu ska jag lägga mig och vile en stund på soffan, Elliot ligger och sover och gör förhoppningsvis det ett tag nu.

Frisk luft

Nu har Carro och Lennox gått hem, och jag har äntligen fått Elliot att somna. Barnen lekte lite och vi fick snacka av oss lite. Satt ute på altanen och fick lite frisk luft också, var välbehövligt. Imorgon ska jag nog ta mig ut på en promenad!



Barnen i varsitt färdmedel.

Nu ska jag ta mig en pannacotta med lite bär. Kom på att det inte var så bra att bjuda en laktosintolerant på en efterrätt som på italienska betyder "kokt grädde"..

Fjärde dagen...

... med feber. 38 grader hade Elliot imorse igen. Så det blev en dag till då vi stannar inne och myser istället. Hade annars tänkt gå ut och gå en liten sväng, men vill helst att han ska vara helt feberfri innan dess.

Vi får iallafall snart besök av Carro och Lennox, skönt att få lite social stimulans av någon annan än familjen. Vi ska nog sätta oss på altanen och dricka kaffe. Har lite pannacotta kvar sen igår också, så det blir det till att bjuda på!

 


Lätt vaniljpannacotta med vit choklad



4 portioner / 3 ProPoints per portion

Mjölk 3%, 4 dl
Vaniljstång
Socker, 40 gram
Färskost max 15%, 1 msk
Vit choklad, 10 gram
Gelatinblad, 3 st
Färska frukter och bär

Blötlägg gelatinet i kallt vatten i fem minuter. Koka upp mjölken, socker och den delade och urskrapade vaniljstången. När den kokat upp, dra den åt sidan och rör ner färskost, choklad och gelatinblad. Sila sedan massan genom en finmaskig sil ner i portionsskålar och låt sedan stelna i kylskåp i minst ett par timmar. Servera sedan pannacottan med färska frukter och bär!

Bon apetit!

Kyckling med currykokossås



1 portion / 11 ProPoints per portion

Kycklingfilé, 125 gram
Flytande margarn, 1 tsk
Purjolök, 1 bit
Kokosmjölk max 6%, 1 dl
Cashewnötter, 5 st
Curry
Bulgur, 1½ dl

Stek kycklingfilén i margarinet, krydda med salt och peppar. Ta upp kycklingen och lägg på en tallrik med aluminiumfolie över. Strimla purjolöken och stek den, rör sedan ner kokosmjölken och curryn och låt det småkoka i ett par minuter. Lägg upp kycklingen på en tallrik tillsammans med bulgur, häll över currykokossåsen och hackade cashewnötter. Servera en god sallad till!

Bon apetit!

När katten är borta..



...så dansar råttorna på bordet. Eller bland alla DVD-filmer.

En variant på Spaghetti carbonara



4 portioner / 8 ProPoints per portion

Rökt skinka, 250 gram
Spaghetti, 140 gram
Gul lök, 2 st
Hackad vitlök, 1 msk
Gröna ärtor, 200 gram
Flytande margarin, 2 msk
Ägg, 2 st
Mjölk 3%, ½ dl
Riven parmesan, 4 msk
Hackad persilja, 2 msk

Tina ärtorna, hacka löken och vitlöken och tärna skinkan. Koka spaghettin al dente, och låt den rinna av. Hetta upp margarinet i en stor kastrull och fräs sedan lök, skinka, vitlök och ärtor. Vispa ihop äggen och mjölken i en bunke med en gaffel. Vänd sedan ner spaghettin, äggröran och parmesanen bland allt annat i kastrullen och rör om ordentligt. Smaka av med salt och peppar, lägg upp på tallrikar och strö över persilja.

Bon apetit!

Stå

Elliot är jätteduktig på att stå och gå runt möbler nu för tiden (se inlägget under). Han brukar gå i en triangel mellan soffan, fotpallen och bordet i vardagsrummet. Förhoppningsviis är det bara en tidsfråga innan han släpper taget och går utan stöd!

Dagens Elliot



Body från Polarn o. Pyret
Dreggelscarf från Pippi
Strumpor från H&M

38,1 grader

Febern är fortfarande inte borta, imorse hade Elliot 38,1 grader. Men han är lite piggare nu, så jag tror att panodilen verkar bra. Inatt sov han bättre än vad han gjort på flera dagar, så penicillinet verkar också ha gett effekt. Nu börjar han dock bli lite trött, så vi ska lägga oss och vila!

Veckans vägning

Var och vägde mig idag, två veckor sen senast. Trodde inte att det skulle bli så mycket minus denna gånger, eftersom jag har smygvägt mig hemma, och det har bara visat på några hekto ner. Men, det är nog något fel på våran våg, för när jag kom ner idag och ställde mig på vågen så visade den på -1,2 kilo! Så denna vecka fick jag min tredje guldstjärna, för nu har jag gått ner sammanlagt 9 kilo! Känns riktigt bra. Vi har dock syndat lite nu på kvällen. Var så ruskigt sugen på lite lösgodis, så det fick det bli.

Dagens sjuklings-Elliot



Body med texten "Superman in training" från Kappahl
Dreggel från Elliot




Middagstipset

Oh, my God, jag blir alltid så galet hungrig när det är middagstipset på Nyhetsmorgonen. Det blir som ett stort hål i magen, haha. Nu måste jag gå och ta en banan.

En hård natt

Har inte direkt sovit skönt inatt, titt som tätt har Elliot vaknat och varit ledsen. Det kan inte vara lätt för honom. Det här året överhuvudtaget har varit tråkigt eftersom Elliot varit sjuk rätt mycket. Två magsjukor och tre öroninflammationer har han haft på fem månader.
Nu ligger han och sover, hoppas han sover några timmar nu så han blir utvilad.

Öronbarn

Idag har jag inte haft tid att uppdatera. På förmiddagen var Elliots morfar och moster här och hälsade på, och sen kom Johan hem på lunch. Efter lunch hade jag tänkt gå ut på en promenad, men sen när jag kände på Elliot så kändes han varm. 38,5 grader hade han i feber, och han reagerade väldigt när jag rörde vid hans öron. Han var väldigt grinig och trött också, så jag var ganska övertygad om vad det var. Så jag ringde till läkaren och fick tid för undersökning klockan fyra, och det var ju öroninflammation igen. Inte konstigt att han vaknade inatt vid tre och var helt hysterisk, man vet ju själv hur ont det gör.. Så nu är det penicillinkur i fem dagar som gäller för Elliots del.

Som vanligt...

...på helgen så blir det dålig uppdatering. Igår hade vi en liten deppdag, ingenting var speciellt roligt. Vi var riktigt trötta, och det var nog det som deppigheten berodde mest på. Vi kom inte i säng förrän vid ett natten till lördag, och Elliot vaknade klockan sex på morgonen av någon anledning. Så hela dagen gick vi som i en dimma. Men vi packade iallafall ner lite i kartonger från klädkammaren, och rensade ut lite kläder och annat skit som fanns där inne. Ska till återbruket med det idag. Den fula byrån i hallen hamnar också där, den har bara varit full med skräp sen vi flyttade in typ + att den är trasig. Vi åt på Hongkongigår också, bara för att bli lite gladare och komma ut lite. Inte hjälpte det humöret så mycket, men gott var det.

Idag ska vi som sagt slänga lite grejer på återbruket, och sen ska jag och Elliot kanske följa med och titta på när Johan spelar inlinehockey. Kanske tar vi en sväng i Rocklundaspåret om vi får tråkigt. Ikväll ska vi spela Bingolotto och deklarera..

RSS 2.0